Breaking news

Chirurgul Constantin Ploscaru, reținut după ce i-a tăiat gâtul unui medic în sala de operație

loading...

Scene de groază într-o sală de operații de la Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Doctorul Constantin Ploscaru a fost reținut de procurori după ce i-a tăiat gâtul cu bisturiul, colegului său, medicul Emil Bărbulescu.

Constantin PloscaruConflictul violent dintre cei doi medici a izbucnit sâmbătă la Secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea.

Medicul Emil Bărbulescu și-a manifestat intenția de a opera un pacient care ar fi fost diagnosticat cu HIV pozitiv, fapt care l-a nemulțumit pe doctorul Constantin Ploscaru.

Văzând că colegul său nu renunță la operație, Constantin Ploscaru a intrat în sala de operații și i-a cerut lui Bărbulescu să sisteze de urgență intervenția.

După un schimb de replici, Ploscaru a luat un bisturiu și i l-a înfipt în gât colegului său.

Medicul Bărbulescu a fost de urgență intubat și se află la reanimare, în timp ce Constantin Ploscaru a fost audiat de procurori și reținut pentru 24 de ore pentru tentativă de omor.

“Am fost solicitați să intervenim la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc un conflict violent între doi medici chirurgi, C.P. și E.B., în urma căruia unul a necesitat intervenții chirurgicale. Procuratura a preluat cercetarea cazului și vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Pentru fapta sa, medicul chirurg Constantin Ploscaru riscă ani grei de pușcărie și îi poate lua adio de la cariera de medic.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata