Breaking news

Chiriașii ANL își pot cumpăra locuințele prin programul ”Prima Casă”

loading...

Vești bune pentru chiriașii blocurilor ANL. Își pot cumpăra locuințele prin programul ”Prima Casă”. Guvernul a aprobat în ședința de vineri, un plafon de 495 milioane lei.

locuinte anlGuvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vine în sprijinul tinerilor chiriași ANL prin aprobarea unui plafon de 495 milioane lei pentru cumpărarea locuințelor ANL prin Programul “Prima Casă”.

În cadrul ședinței de guvern din 07.01.2014 s-a stabilit plafonul de garanții în valoare de 495 milioane lei pentru cumpărarea locuințelor ANL prin Programul „Prima Casă”.

Creditele oferite prin acest program pentru achiziţionarea Primei Casa de la ANL, va stimula procesul de vânzare și în acest fel tinerii chiriași vor beneficia de facilităţile puse la dispoziţia lor prin măsurile guvernamentale adoptate”, a declarat Dumitru Nancu, director general ANL.

Măsurile adoptate de Guvernul României pentru suplimentarea plafonului de garanții stimulează procesul de vânzare a locuințelor construite prin ANL.

În anul 2013, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a adoptat un set de măsuri care facilitează chiriașilor cumpărarea locuințelor închiriate, construite prin programul derulat de Agenția Națională de Locuințe. Astfel, a fost stabilit cel mai mic preț de vânzare pentru locuințele ANL de 326 euro/mp (TVA inclus), valabil până la 31 iulie 2014, conform Ordinului nr. 2401/30.07.2013. De asemenea, a fost stabilit pentru prima dată un plafon de garantare special pentru achiziția locuințelor ANL  prin Programul “Prima Casă”.

Agenția Națională pentru Locuințe a construit 31.100 de locuințe pentru tineri, dintre care 10.519 de locuințe îndeplinesc condiţiile de vânzare către chiriaşi.

Până la această dată s-au vândut  622 locuințe, iar alte 80 de locuințe se află în diverse stadii ale procesului de vânzare.

Programul „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii” oferă tinerilor între 18 şi 35 de ani locuințe noi la o chirie modică, pe durată limitată, cu perspectiva ca, în timp, aceștia să poată deveni proprietari.

După minimum un an de închiriere, locuințele pot fi cumpărate de tinerii chiriași.

Fondurile obţinute din vânzarea locuințelor ANL vor fi folosite exclusiv pentru construirea de noi locuinţe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata