Breaking news

Chifteluțele suedeze la IKEA dar cu carne de cal în loc de vită

loading...

Scandalul european al cărnii de cal a ajuns acum și la gigantul în mobilier Ikea, care vinde şi specialităţi culinare. Celebrele chifteluțe suedeze erau făcute din carne de cal și nu de vită așa cum preciza rețeta.

chiftelute ikeaConform informațiilor de pe ambalaj, chifteluțele suedeze conțin 42% carne de vită și carne de porc și sunt fabricate în Suedia. În realitate se pare că celebrele preparate culinare, preferate și de români, conțin carne de cal.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Ikea a anunţat că retrage din restaurantul său din Bucureşti, chiftelele suedeze care se bucurau de mare succes. Este o măsură de precauţie, explică managerii, după ce a fost găsită carne de cal în restaurantele magazinelor din Cehia, Marea Britanie, Portugalia, Olanda şi Belgia.

”Tratăm acest caz foarte serios şi retragem de la vânzare pachete de un kilogram de chiftele din carne congelate din Slovacia, Cehia, Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Cipru, Grecia şi Irlanda”, precum şi din Suedia, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului, Ylva Magnusson.

Reprezentanții IKEA din România au precizat că până în prezent: Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul global. 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata