Breaking news

CFR-iștii amenință că opresc trenurile dacă li se taie salariul

loading...

Sindicatele din CFR ameninţă că vor bloca trenurile dacă salariile sunt cu 25% şi la companiile de stat, conform mediafax.ro

trenSalariile angajaților din CFR, conform liderului de sindicat Iulian Măntescu, s-au redus în 2010 cu 26% comparabil cu 2009.

Este inadmisibil ce se întâmplă, nu vom accepta încă o reducere a salariilor. Aşteptăm să apară ordonanţa de urgenţă, să vedem exact unde se duc banii economisiţi prin această reducere, dacă rămân la societăţile noastre pentru investiţii sau se duc în Fondul de solidaritate, aşa cum îl numeşte premierul. Vom bloca şi trenurile dacă este nevoie”, a spus Măntescu. Măntescu a precizat că sindicaliştii din CFR vor participa alături de cele cinci confederaţii la protestele anunţate.

Paisprezece societăţi şi companii din domeniul feroviar disponibilizează în acest an peste 10.000 de angajaţi. Cei mai mulţi salariaţi vor fi disponibilizaţi de la CFR Marfă (6.700), următoarele două companii în funcţie de numărul concedierilor fiind CFR Călători (1.100) şi SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane “CFR IRV” (800) . La polul opus, compania cu numărul cel mai mic de salariaţi care ar urma să fie disponibilizaţi este SC “Sere şi Pepiniere” (15).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata