Breaking news

CFR Călători vinde la fier vechi 400 de vagoane care zac ruginite pe liniile moarte de cale ferată

loading...

CFR Călători va scoate la vânzare aproximativ 400 de vagoane abandonate de ani de zile pe liniile ferate. Vagoanele vor fi vândute la fier vechi prin intermediul licitațiilor desfășurate la Bursa Română de Mărfuri.

vagoane abandonate cfr calatoriLa solicitarea exclusivNEWS.ro, CFR Călători anunță că toate vagoanele abandonate și ruginite, care zac de ani de zile pe linii le ferate din toată țara, vor fi vândute în scurt timp la fier vechi.

„CFR Călători derulează periodic acţiuni pentru identificarea vagoanelor cu un grad ridicat de uzură care întrunesc condiţiile pentru  disponibilizare (de valorificare a vagoanelor vechi  în starea existentă). În prezent, CFR Călători urmează să disponibilizeze aproximativ 190 de vagoane, printre acestea fiind şi vagoane staţionate în perimetrul dintre Pasajul Basarab şi Podul Grant. Totodată, CFR Călători are în pregătire documenaţia necesară pentru disponibilizarea a încă 200 de vagoane. Procedurile de disponibilizare a vagoanelor sunt realizate în conformitate cu prevederile legale aplicabile mijloacelor fixe din categoria mijloacelor de transport. În conformitate cu aceste normative feroviare, perioada minimă de utilizare a vagoanelor este reglementată la 12 ani, iar perioada maximă, fără efectuarea unor lucrări majore de reconstrucţie, este stabilită la 40 de ani. Vagoanele retrase din circulaţie în prezent au o vechime de minim 25-30 de ani, prezintă caracteristici tehnice depăşite, şi nu mai pot fi reparate şi utilizate în condiţii de eficienţă economică. Pentru valorificarea acestor vagoane vechi, CFR Călători organizează licitaţii publice prin intermediul Bursei Române de Mărfuri”, a precizat Biroul de Presă al CFR Călători pentru exclusivNEWS.ro.

Cât privește sancționarea celor care lasă nesupravegheate vagoanele abandonate care sunt dezmembrate de hoții de fier vechi, CFR Călăători precizează că: CFR Călători aplică măsuri pentru securizarea şi supravegherea zonelor în care sunt staţionate vagoane de călători, fie că acestea sunt în intervalul de pregătire tehnică, fie că sunt staţionate pe termen îndelungat. Furturile sau actele de vandalism constatate sunt investigate de către Poliţia de Transport Feroviar.

Datoriile CFR Călători către furnizori la data de 31 iulie 2014 sunt în valoare de 382 milioane lei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata