Breaking news

Cerșetorii au interzis în Cimitirul Reînvierea din Bucureşti

loading...
0 26

Cerșetorii nu mai au voie să intră în Cimitirul Reînvierea din Bucureşti. Conducerea cimitirului a pus pe poarta principală un afiș mare pe care scrie ”Interzis cerşetorilor în cimitir”.

Cimitirul Reînvierea, august 2015Vești proaste pentru cerșetorii care își făceau veacul la Cimitirul Reînvierea din Capitală, în speranța că vor primi ceva de pomană.

Aceștia sunt informați că au interzis în Cimitir. Afișul a apărut după ce a fost scos din Codul Penal, cerșitul. Cu alte cuvinte cerșitul nu mai este interzis în România. Sunt pedepsiți doar cei care îi exploatează pe cerșetori.

Noul Cod Penal: CAPITOLUL VII: Traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, Art. 214: Exploatarea cerşetoriei (1) Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta este săvârşită în următoarele împrejurări: a) de părinte, tutore, curator ori de către cel care are în îngrijire persoana care cerşeşte; b) prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Așa că aveți grijă cum vă îmbrăcați când veniți la Cimitir ca să vă vizitați morții, să nu fiți confundați de paznic cu cerșetorii și să nu fiți lăsați să intrați.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata