Breaking news

Cererea de suspendare se va citi joi în Parlament și se va vota vineri

loading...

Președintele Senatului României, Crin Antonescu a anunțat miercuri că joi a fost convocată într-o ședință extraordinară pentru a se citicererea de suspendare din funcție a Președintelui României.

Crin Antonescu a anunțat că joi se va citi în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, a scrisorii se suspendare a lui Băsescu. Votul în plen pentru suspendare se va realiza vineri, 6 iulie 2012.

Şedinţa Birourilor reunite ale celor două Camere a avut, de fapt, un singur punct de discutat: solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României pentru zilele de 5 şi 6 iulie, având ca subiect propunerea de suspendare a preşedintelui României, Traian Băsescu, propunere redactată şi înaintată de către grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat, Partidului Naţional Liberal şi Partidului Conservator. Birourile reunite ale celor două Camere au hotărât cu largă majoritate, 16 voturi la unul, convocarea acestei sesiuni extraordinare care va debuta cu şedinţa Camerelor reunite, mâine dimineaţă, 5 iulie, la ora 10.00”, a spus Crin Antonescu.

Antonescu a recizat că Traian Băsescu va fi informat despre procedurile de suspendare și că va fi invitat să vină în Parlament pentru a-și spune punctul de vedere. Președintele Senatului,  a spus că imediat după ce va fi citită în Parlament, cererea va fi trimisă și la CCR  care va avea la dispoziție 24 de ore pentru a se pronunța cu privire la suspendare.

De îndată, astăzi, după această şedinţă, preşedintele României este anunţat de către conducerea Camerelor de solicitarea acestei proceduri, şi, în cazul în care doreşte, în cursul şedinţei de mâine, după citirea acestei propuneri, domnia sa poate să vorbească în Parlament, să prezinte un punct de vedere faţă de ceea ce redă documentul care solicită suspendarea. După aceea este înştiinţată Curtea Constituţională, i se cere un aviz, este un aviz consultativ, se solicită un termen, pe care mâine în plen îl vom hotărî, iar după ce se primeşte acest aviz, în maxim 24 de ore are loc o a doua şedinţă, şedinţa în care, de fapt, se dezbate, şi în cele din urmă se votează propunerea de suspendare a preşedintelui. Şi, în funcţie de deciziile pe care le vor lua probabil Birouri pe care le vom convoca preşedinţii Camerelor, după şedinţa de mâine, în cursul zilei de vineri, probabil în partea a doua, în acest calendar, va avea loc şedinţa de dezbatere şi de vot asupra suspendării”, a mai spus Președintele Senatului României.

Crin Antonescu a spus că s-au îndeplinit criteriile tehnice privind suspendarea și că cererea a fost semnată de peste o treime dintre senatori și deputați așa cum prevede legea.

 

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    PERFECT !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata