Breaking news

Celulele din Arestul Poliției Capitalei, renovate după solicitările Elenei Udrea

loading...

După ce Elena Udrea s-a plâns în plenul Parlamentului României, de condițiile inumane din celulele Arestului Poliției Capitalei, autoritățile s-au pus pe zugrăvit și amenajat închisorile.

elena udrea arestataArestarea Elenei Udrea are și un efect bun asupra sistemului de arest preventiv administrat de Poliția Română. Toate cele 52 de centre de arest ale Poliţiei Române vor fi modernizate cu un milion de euro, banii provin fonduri europene.

Cele 52 ce centre de arest ale Poliţiei Române vor fi modernizate prin intermediul unui proiect intitulat “Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate”.

Proiectul este finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, partener fiind Consiliul Europei, şi are un buget de 1.286.598 de euro, din care 1.093.608 de euro reprezintă finanţare externă.

Prin acest proiect se va realiza modernizarea centrelor de arest şi dotarea acestora cu echipament de gimnastică, sisteme de aer condiţionat, sisteme de securitate şi supraveghere video, întrerupătoare electrice cu potenţiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalaţii de aer condiţionat pentru 50 de autospeciale de transport.

Poliţia Română are în administrare 3.277 de imobile. Dintre acestea, 52 sunt centre de reţinere şi arestare preventivă, cu o capacitate de 2.220 de locuri.

Lucrările sunt făcute de Poliţia Capitalei “în regie proprie” şi au demarat la data de 20 februarie, când au fost zugrăvite punctul de acces, camera destinată vizitatorilor şi camerele de grefă.

La sfârşitul lunii iunie 2014, în centrele de reţinere şi arestare preventivă din subordinea Poliţiei Române erau încarcerate 1.048 de persoane, gradul de ocupare fiind de 58%

Elena Udrea a solicitat conducerii Arestului Poliţiei Capitalei, să-i permită ca, pe banii ei, să văruiască celula în care a fost închisă, să vopsească gratiile şi caloriferele, să schimbe mobilierul şi să tapeteze pereţii, potrivit unor surse din Poliţie.

Conducerea Poliției Capitalei i-a refuzat solicitarea deputatului, însă s-a pus pe treabă, mai exact, pe zugrăvit și modernizat. Elena Udrea se află în prezent în Arestul Poliției Capitalei, întrucât este arestată preventiv în dosarul Gala Bute, din data de 25 februarie2015, fiind acuzată de luare de mită.

Joi, Înalta Curte de Casație și Justiție judecă recursul lui Udrea, privind arestul preventiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata