Breaking news

Cele mai bune vinuri româneşti, medaliate la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2013

loading...

113 vinuri au fost distinse cu medalii în urma celei de-a cincea ediţii a concursului Premiile de Excelenţă Vinul.Ro, producătorii premianţi primindu-şi distincţiile în cadrul serii de gală, organizată la Casa Vernescu din Bucureşti, pe 15 noiembrie.

premii vinuri romanestiLa această ediţie a Premiilor de Excelenţă s-au înscris la start 335 de probe de vin din România, Australia, Bulgaria, Chile, Franţa, Italia, Republica Moldova şi Spania, 203 dintre acestea fiind înscrise direct de către producători şi importatori în secţiunile Non-retail şi En primeur, secţiune dedicată vinuri neîmbuteliate încă.

Restul de 132 de probe au fost achiziţionate de către organizatori direct de pe rafturile magazinelor şi au fost analizate separat de către degustătorii competiţiei în secţiunea de Retail, cea care diferenţiază Premiile de Excelenţă Vinul.Ro de orice altă competiţie de profil organizată la nivel internaţional.

În total, în cele trei secţiuni ale concursului, s-au acordat 113 medalii de aur şi argint. În secţiunea non-retail, au fost acordate o Mare Medalie de Aur, 41 de medalii de Aur şi 44 de Argint, în secţiunea En primeur, 3 medalii de Aur şi 6 de Argint, iar în cea dedicată vinurilor cumpărate direct de pe raft s-au acordat 4 medalii de aur şi 14 de argint.

Într-un top al medaliilor, pe locul I se află producătorul Crama Liliac, cu o Mare Medalie de Aur şi 4 de argint, distincţii câştigate în secţiunile Retail şi Non-Retail.

Acesta este urmat de catre Cotnari, cu 5 medalii de aur şi 3 de argint, şi WineRo, producător ale cărui vinuri au obţinut 4 medalii de aur şi una de argint.

Au mai câştigat medalii de aur Vigna/Petrovaselo (3 medalii), Alma Tim (importator) – 3 medalii de Aur, Lacerta Winery (3 medalii), Budureasca, Ecoreca, Nelsand, Crama Muşat şi Crama Borha, cu câte două medalii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata