Breaking news

Cei trei patroni ai Clubului Colectiv, reținuți de Parchetul General

loading...

Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, acţionarii Clubului Colectiv din București, unde s-a produs tragedia din 30 octombrie 2015, soldată cu 31 de morți și peste 180 de răniți, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General.

Costin Mincu - Alin Anastasescu - Paul GanceaCostin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea au fost reținuți luni seară, de către procurori, după mai multe ore de audieri, sub acuzația de ucidere din culpă și riscă fiecare, câte 15 ani de închisoare.

”Prin ordonanța din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind sesizați cu privire la faptul că în incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu în urma căruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vătămări corporale, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanţelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor. Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club. Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal. Prin ordonanța motivată din data de 2 noiembrie 2015, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Grancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Numărul persoanelor decedate a ajuns azi la 31. Persoana decedată este tânărul neidentificat care se afla la Spitalul de Arşi din Capitală. Alte 140 de victime ale incendiului din Clubul Colectiv se zbat între viață și moarte pe patul de spital.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata