Breaking news

Cei șapte turiști blocați în telescaunul de pe pârtia Bunloc, salvați după două ore de stat în ger

loading...
0 15

După mai bine de două ore de chin, spaimă și îndurat gerul năpraznic, cei șapte turiști blocați în telescaun deasupra pârtiei Bunloc din județul Brașov, au fost salvați de salvamontiști.

turisti telescaun bunlocȘapte turiști, patru bărbați și trei femei, au avut parte de un Ajun de Revelion de coșmar. Au plecat să se plimbe cu telescaunul pe pârtia Bunloc din Săcele, dar în scurt timp, plimbarea la înălțime s-a transformat într-un coșmar.

Un cablu al telescaunului a deraiat și acesta a rămas blocat la pilonul 21, la circa 5 metri înălțime de sol. Turiștii au sunat la 112 și au anunțat că au rămas blocați în telescaun.

Prima echipă de salvamontiști a ajuns la turiștii blocați în telescaun abia o oră mai târziu, întrucât aceștia nu aveau echipamente speciale care să le permită să se deplaseze rapid, astfel că de la liziera pădurii, au fost nevoiți să abandoneze mașina și să meargă pe jos până la locul unde era oprit telescaunul.

Diana Mircescu, turistă rămasă captivă în telescaun, a spus în direct la Antena 3, că au înghețat de frig, că sunt speriați și că așteaptă să fie salvați de echipajele de intervenție.

Pe pârtie, la locul incidentului au ajuns și echipaje ISU și jandarmi, care împreună, au reușit să dea jos din telescaun, pe cei șapte turiști. Aceștia sunt teferi și în afara oricărui pericol, însă erau înghețați bocnă.

Administratorul pârtiei Bunloc a declarat la Antena 3 că este pentru prima dată când se produce un astfel de incident în cei 12 ani de funcționare a telescaunului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata