Breaking news

CD-ul cu filmul în care Băsescu apare lovind un copil, deteriorat voit de directorul INEC

loading...

Cristian Dumitrescu, directorul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, este acuzat de expertul Cătălin Grigoraş că a deteriorat voit CD-ul cu filmul în care preşedintele Traian Băsescu apare lovind un copil, conform Realitatea TV.

socante-imagini-cu-basescu-lovind-un-copilExpertul Cătălin Grigoraş, care a lucrat la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) până în mai 2010 şi a expertizat CD-ul cu filmuleţul în care preşedintele Băsescu ar fi lovit un copil, susţine, într-o carte publicată recent, că CD-ul a fost deteriorat de către directorul INEC, Cristian Dumitrescu, care a scris pe el cu “un marker inadecvat”, relatează cotidianul.ro.

Tuşul folosit de directorul INEC pentru a scrie pe CD penetrează materialul în câteva zile şi, în consecinţă, datele de pe acesta nu mai pot fi citite.

În cartea sa, Grigoraş scrie că în 30 noiembrie 2009, Administraţia Prezidenţială a cerut expertizarea unui CD. Acesta a fost pus la dispoziţia INEC, fără înscrisuri olografe sau de altă natură.
“Deşi cunoştea situaţia probei contaminate şi deteriorate (…), directorul INEC a procedat la contaminarea materială a suportului digital (…) prin inscripţionarea pe suprafaţa acestuia a textului olograf INEC 1004/09. În plus, markerul utilizat nu a fost unul adecvat pentru a scrie pe astfel de suporturi digitale, iar la introducerea în plic, tuşul s-a întins pe suprafaţa CD-ului extinzând aria contaminată şi facilitând deteriorarea în timp a suportului digital şi a datelor informatice”, scrie Grigoraş.

Imaginile cu preşedintele, care pare să lovească un copil, au făcut vâlvă, în timpul campaniei electorale prezidenţiale. În noiembrie 2009, omul de afaceri Dinu Patriciu declara că există o înregistrare video, în care Traian Băsescu loveşte un copil, în campania prezidenţială din 2004. Imaginile au apărut pe site-ul Gardianul.ro la cateva ore de la declaraţiile omului de afaceri.

INEC a transmis, în decembrie 2009, Preşedinţiei, avizul de specialitate solicitat cu privire la autenticitatea filmului. Traian Băsescu a declarat că înregistrarea ,,nu este autentică,,  şi a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi ziarul Gardianul.

loading...
1 Comentariu
  1. Cristi Ilie spune

    Pei basescu nu are nici o scuza in acea filmare.Chiar daca ar fi trucata..trebuie sa constientizeze ca romanul nu este atat de prost incat sa-l considere un om bun..El a omorat milioane de romani impreuna cu cei care au jefuit aceasta tara prin felul in care “a administrat” fondurile acestei tari.Furati si voi mai putin nenorocitiilor si lasati-o mai moale cu imprumuturile si cu Regulile impuse de FMI.Vine Vadim la putere..nu va este, asa putin, frica?Dar daca o sa iasa tot acest popor inflamanzit in strada..pe unde o sa mai scoateti camasa?O sa fugiti prin buncare sau cu elicopterul?Sa-mi dea careva o arma cu luneta ca va usurez eu suferinta.O sa ies si eu sa vanez niste caprioare.Era o gluma.Deci aveti adresa mea de mail…doresc sa imprumut o astfel de arma pentru o luna de zile..acum serios 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata