Breaking news

CCR va judeca contestațiile de revocare ale lui Blaga și Anastase deși nu mai are acest drept

loading...

Curtea Constituțională a decis să judece contestaţiile de revocare, depuse de Vasile Blaga şi de Roberta Anastase, deși nu mai are atribuții în acest sens.

Miercuri dimineață, Guvernul a modificat legea de funcționare a CCR, drept urmare nu se mai poate pronunța cu privire la constituționalitatea hotărârilor parlamentului.

Ordonanța de urgență a Guvernului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, și automat CCR a rămas fără posibilitatea de a judeca hotărârile Parlaemntului României.

După această ordonanță, în Monitorul Oficial au fost publicate și deciziile de revocare din funcție a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase cât și numirea lui Crin Antonescu la senat și a lui Valerziu Zgonea la Cameră.

Cu toate că nu mai are obiectul muncii, magistrații CCR au anunțat că cu de la sine putere vor lua în considerare cererile lui Blaga și Anastase, dovedind încă odată cărui interes servesc.

Indiferent de decizia CCR cu privire la revocare, Antonescu și Zgonea rămân în funcție la Parlament, întrucât decizia CCR este de drept nulă.

CCR se va prnunța cu privire la cele două contestații în data de 10 iulie 2012.

 

 

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Au luat-o-n mana judecatorii pupincuristi !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata