Breaking news

CCR respinge sesizarea lui Ponta, privind implicarea lui Băsescu în campania electorală

loading...

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea Guvernului Ponta privind implicarea lui Băsescu în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

basescu - ponta - ccrCCR îl albește din nou pe Băsescu. Judecătorii au respins cererea formulată de Ponta cu privire la faptul că Băsescu face campanie electorală Partidului Mișcarea Populară.

Sesizarea a fost formulată de Guvern după ce Băsescu s-a fotografiat pe plajă, îmbrăcat cu un tricou PMP, alături de lideri ai partidului.

În sesizarea Guvernului se arăta că, prin susţinerea unui anumit partid politic la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European în 2014, respectiv la alegerile parţiale pentru Parlamentul României, sunt încalcate dispoziţiile articolului 80 “Rolul preşedintelui” din Constituţie.

Solicit Curţii Constituţionale să analizeze următoarele: să analizeze posibilitatea existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Preşedinte, să stabilească dacă acest conflict este cauzat de implicarea explicită a preşedintelui în campania electorală, prin susţinerea unui anumit partid politic la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European în 2014, respectiv la alegerile parţiale pentru Parlamentul României, ceea ce încalcă dispoziţiile articolului 80 “Rolul preşedintelui” din Constituţie şi să pronunţe o decizie prin care să stabilească în mod clar dacă preşedintele României, în conformitate cu prevederile constituţionale, poate face campanie electorală în favoarea unei formaţiini politice“, a arătat premierul în sesizare.

Şeful statului l-a reclamat la rândul său pe Ponta că a refuzat să semneze un decret prezidenţial prin care erau acordate mai multe decoraţii aşa numiţilor intelectuali ai preşedintelui.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata