Breaking news

CCR a confirmat suspendarea lui Traian Băsescu

loading...

Magistrații CCR au decis că suspendarea lui Traian Băsescu este perfect constituțională.

Curtea Constituțională din România a validat luni seară procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcția de Președinte al României ca urmare a decizie de vineri a Parlamentului.

Drept urmare prședintele Senatului, Crin Antonescu este validat ca președinte interimar al României.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:

  1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată.
  2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
  3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului„, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Cât privește revocarea din funcție a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase, CCR a respins cererile ca fiind inadmisibile.

În schimb, magistrații CCR au admis sesizarea deputaților PDL privind neconsitutționalitatea modificării atribuțiilor Curții Constituționale.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională”, se precizează în comunicatul CCR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata