Breaking news

CCR: Traian Băsescu merge la Consiliul European de la Bruxelles

loading...

Curtea Constituțională a decis miercuri ca Băsescu să reprezinte România la Bruxelles.

Băsescu a avut câștig de cauză la Curtea Constituțională, în privința reprezentării României la Consiliul European de la Bruxelles din 28 iunie.

CCR a decis în ședința de miercuri, să-l trimită la Bruxelles pe Traian Băsescu.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie 2012. În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

În replică la această decizie a CCR, Victor Ponta a anunțat că este o decizie luată de cinci judeăctori numiți politic de Băsescu care execută tot ceea ce el dorește și în consecință el va merge mâine la Bruxelles la Consiliul European.

La şedinţa de judecată au participat, din partea Preşedintelui României, domnul Ştefan Deaconu, consilier prezidenţial, iar din partea Guvernului, primul-ministru, domnul Victor-Viorel Ponta, împreună cu ministrul justiţiei, domnul Titus Corlăţean, şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, domnul Mircea Duşa.

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Pai se putea sa dea CURTEA BASISTA PLINA DE SCARBE SI SLUGI BASISTE alta decizie ??? PONTA !!! DACA NU INITIEZI U R G E N T PROCEDURILE DE SUSPENDARE A INAMICULUI POPORULUI ROMAN bASESCU URGENT INSEAMNA CA ESTI PROST !!! ACUM E MOMENTUL !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata