Breaking news

CCR a respins contestațiile privind candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale

loading...

Curtea Constituțională s-a reunit de urgență duminică seară pentru a judeca două contestații depuse de doi bărbați, cu privire la candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale. În urma deliberării, CCR a respins cele două contestații.

ponta ataca ccrSâmbătă seară, Marin Duță și Robert Dragomirescu au depus la CCR, câte o contestație privind candidatura lui Victor Ponta la funcția de președinte al României. CCR s-a reunit în ședință duminică seară, și a respins cele două contestații.

În ziua de 21 septembrie 2014, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.f) din Constituţia României şi al art.38 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere: 1.Contestaţia privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la funcţia de Preşedinte al României, contestaţie formulată de domnul Duţă Marin. 2.Contestaţia privind înregistrarea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la funcţia de Preşedinte al României, contestaţie formulată de domnul Robert Dragomirescu. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, 1. A respins contestaţia formulată de domnul Duţă Marin privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central. 2. A respins contestaţia formulată de domnul Robert Dragomirescu privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Pe 17 septembrie, Victor Ponta și-a depus dosarul de candidat la prezidențiale, la Biroul Electoral Central, iar pe 20 seprembrie, în cadrul unui show grandios desfășurat pe Național Arena, premierul s-a lansat oficial în cursa prezidențială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata