Breaking news

Casa Regală vrea să vândă Peleşul

loading...

pelesMinistrul Culturii, Kelemen Hunor, a anunţat ieri că a început negocierile cu reprezentanţii Casei Regale, pentru prelungirea contractului de închiriere a Castelului Peleş.

“Casa Regala doreşte să  vânda castelul. În momentul în care noi vom fi notificaţi în scris trebuie să dăm un răspuns, daă folosim dreptul de preempţiune sau nu. Dacă nu vom folosi acest drept,întrebarea este ce se va întampla cu cele 60.000 de piese care se află în Castelul Peleş şi în Pelişor, ce se va întâmpla mai târziu cu castelul”, a declarat Kelemen Hunor, la şedinta de lucru a Comisiei pentru cultură a Senatului.

Încă de la preluarea portofoliului Culturii, Kelemen Hunor a anunţat că printre priorităţile sale se află renegocierea contractului cu Casa Regală privind Castelul Peleş.

“Avem mai multe soluţii în ceea ce priveşte Castelul Peleş. Cea mai bună soluţie ar fi renegocierea contractului. În primăvara anului viitor, dacă nu reuşim să prelungim contractul, trebuie să retragem colecţia care este una uriaşă, cu  o valoare simbolică şi sentimentală.” , declara ministrul, la audierile în comisia parlamentară de specialitate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata