Breaking news

Cântărește un sfert de tonă și e gravidă în 9 luni

loading...

Astăzi a fost adusă la Spitalul Universitar București o gravidă de la Craiova, care cânărește  peste 200 kg.  La doar 25 de ani  are o greutate imensă, 240 kg și este însărcinată în luna a noua.

gravida-240-kg-capturaEste vorba despre o tânără din comuna Drăghiceni, Județul Olt, care are numai puțin de 240 de Kg, la doar 25 de ani. Astăzi a fost transefată de  la Spitalul Județean de Urgență Craiova  la Spitalul Universitar București, pentur a putea să nască, întrucât masa de nașteri de la Craiova nu suportăd ecât o greutate de 170 kg.

“I-am făcut o masă specială de consultaţii. Din păcate,masa din sala de operații nu poate susține mai mult d e170 kg.  Starea ei de sănătate este bună, însă ar putea apărea complicaţii după ce va naşte”, a declarat medicul Nicoale Cernea.

Potrivit sursei citate, cazul femeii gravide, care cântăreşte 240 de kilograme, ar fi unic în România.

“Am citit într-o lună de când este ea la spital foarte multe în cărţi despre aceste cazuri, însă am întâlnit numai cazuri de gravide până la 170 de kilograme. Este un caz unic. Am văzut că au mai fost cazuri la Chicago şi Brazilia“, a mai spus profesorul Cernea.

“Vă daţi seama prin ce am trecut şi îmi este teamă, ca orice mamă, la naştere pentru copilul meu, însă sper să vină bine pe lume”, a declarat tânăra.

Femeia a ajuns miercuri după-amiază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a fost ajutată de trei echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a ajunge în Camera de gardă. Potrivit medicului, femeia va naşte natural, întrucât cezariana implică mai multe riscuri în astfel de cazuri. Femeia a fost dusă la unitatea sanitară din Capitală întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.

Starea gravidei de 240 de kilograme este bună, în afara problemelor legate de greutate, fătul are 3-3,5 kilograme, se mişcă normal şi respiră bine, potrivit primelor investigaţii făcute la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu.

Gravida a fost dusă în salon, fiind aşteptate rezultatele celorlalte investigaţii medicale şi va fi atent monitorizată, întrucât nu poate fi exclus riscul unor complicaţii, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata