Breaking news

România se topește la +40 grade celsius

loading...

Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă până luni, în întreaga țară, timp în care se vor înregistra valori de peste  35 de grade, în special în sud şi est.

hotweatherȘi indicele de confort termic a depășit pragul critic de 80, arerul devenid irespirabil. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor manifesta doar pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte. Meteorologii avertizează părinţii să nu îşi plimbe bebeluşii în cărucioare în aceste zile, deoarece temperatura de la sol este mult mai mare.

Sâmbătă temperaturile maxime se vor încadra, între 30 şi 37 de grade, chiar mai ridicate izolat, în est. După-amiază şansele ca aerul să se mai răcorească puţin rămân tot pe la munte. Acolo sunt prognozate câteva averse slabe şi descărcări electrice.

Duminică căldura se accentuează. Canicula nu ratează nici o regiune a ţării, aşa că maximele de 37-38 de grade vor fi frecvente în regiunile extracarpatice. În sudest însă arşiţa e la ea acasă.  Ceva stropi de ploaie se anunţă doar prin vest şi pe la munte, când sunt ceva şanse să ne răcorim pe seară. În Capitală nicio speranţă de ploaie sau vânt răcoritor. 38 de grade la amiază, o valoare cu 7-8 grade peste limita normală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata