Breaking news

Canicula a pus stăpânire pe România

loading...

Și duminică vremea va fi foarte călduroasă în toată ţara, temperaturile vor depăşi 35 de grade, iar după-amiază indicele de confort termic va depăşi pragul critic în zonele de câmpie, conform meteorologilor ANM.

CANICULAÎn weekend vremea va fi călduroasă în toată ţara, temperatura aerului va atinge valori maxime de până la 35-36 de grade în vestul şi în sudul ţării. Aerul devine și mai greu respirabil. Medicii recomandă persoanelor vârsnice să evite deplasare în orașe în intervalul 11-18.00, pentru a evita insolația să stările de leșin.

În zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş indicele de confort termic va depăsi, sâmbătă şi duminică, în orele după-amiezelor, pragul critic de 80.

Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman. Atunci când ITU depăşeşte pragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

Consumul de lichide trebuie să fie de minim 2 litri pe zi, să se protejeze de soare cu umbrele, ochelari de soare, să se îmbrace în haine lejere care să lase pielea să respire. Dacă se expun la soare să își protejeze pielea cu creme și loțiuni cu ecran protector împotriva radiațiilor solare, pentru a evita afecțiunile de piele.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata