Breaking news

Călătoriile la metrou cumpărate prin SMS, pot fi folosite doar până la 15 august

loading...

Metrorex a anunţat, sâmbătă seară, că data limită până la care călătorii care au achiziţionat SMS-uri pentru accesul în metrou, este 15 august 2014.

calatorii sms metrouLa trei zile de când a sistat achiziția și validarea de călătorii prin SMS, Metrorex anunță că cei care au apucat dejia să-și cumpere călătorii la metro prin acest sistem, le pot utiliza doar până la 15 august.

Din aprilie 2013, românii puteau cumpăra și prin SMS, călătorii la metrou, prin transmiterea unui SMS la numărul 1700, din reţelele Orange şi Vodafone, putând fi achitate astfel una, două sau zece călătorii la preţul de 0,50 de euro, 0,90 de euro şi, respectiv, 3,25 euro.

Călătorii care au achiziționat SMS-uri pentru accesul in metrou, pot să le folosească până la jumătatea lunii august. Metrorex a repus în funcțiune, în cursul zilei de astăzi, serviciile de validare în toate stațiile de metrou. Metrorex anunță că deocamdată nu mai pot fi achiziționate noi cartele prin sistemul SMS. Metrorex și Telcor au avut o convenție de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul in metrou, utilizând tehnologia data over voice. Această convenție a expirat la 30 iunie 2014, lucru care era cunoscut și de către firma Telcor. Metrorex își cere scuze calatorilor care utilizează acest sistem, pentru disconfortul creat în această perioadă”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor, remis exclusivNEWS.ro.

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice. Utilizând canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice asigură transferul mesajelor de tranzacţie online, wireless, între punctul de vânzare Terminal 2pay şi Centrul de Procesare 2pay pentru aprobări de plată sau alte tranzacţii, arăta Metrorex, la lansarea serviciului.

Prin acest serviciu, accesul în staţie se face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou, în zona de acces peron. Telefonul emite un semnal sonor care este interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul către peron.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata