Breaking news

Călătoria cu metroul se scumpește din data de 28 martie 2015

loading...

Vești proaste pentru cei care aleg să călătorească cu metroul în București. Prețul călătoriilor va fi majorat începând cu data de 28 martie. O călătorie cu metroul va costa cu 50 de bani mai mult decât în prezent.

metrou nou bucurestiInvocând costurile foarte mari cu salariile, mentenanța trenurilor și curentul electric, conducerea companiei Metrorex a decis să majoreze prețul călătoriilor cu metroul.

Metrorex spune că a majorat prețul călătoriilor: Pentru asigurarea serviciului public de transport călători cu metroul în contextul necesităţii menţinerii gradului de confort şi a siguranţei circulaţiei pentru pasagerii transportaţi, menţinerii sau reducerii intervalului de circulaţie a trenurilor de metrou la orele de vârf,  asigurării bunei funcţionari a dotărilor (lifturi, scări rulante etc.) pentru persoane cu mobilitate redusă și pentru  ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2015.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, S.C. Metrorex S.A. propune ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul, măsură promovată încă din anul 2013, după cum urmează:

· călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 2 călătorii: de la 2,00 lei / călătorie la 2,50 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 10 călătorii: de la 1,50 lei / călătorie la 2,00 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii: de la 1,43 lei / călătorie la 1,79 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii: de la 0,95 lei / călătorie la 1,35 lei / călătorie

· călătoria simplă prin utilizarea abonamentului de o zi: de la 1,50 lei / călătorie la 2,00 lei / călătorie

Abonamentul lunar cu 62 de călătorii se elimină că urmare a numeroaselor nemulţumiri exprimate de publicul călător.

Principalul titlu de călătorie cu metroul reprezentat de abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii a crescut de la 60 de lei la 70 de lei ceea ce reprezintă un procentaj de circa 16,7 %.

Astfel, tarifele ce se vor aplică începând cu dată de 28 martie 2015 pentru achiziţionarea titlurilor de transport de la metrou, sunt următoarele:

Titluri de călătorie:

cartelă cu 2 călătorii ………………………………………………. 5 lei

cartelă cu 10 călătorii …………………………………………………..  20 lei

abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii …. 25 lei

abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii ………… 70 lei

abonament de o zi …………………………………………………….. 8 lei

Cartelele de călătorie cu metroul achiziţionate până la dată de 27 martie 2015, inclusiv, pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la dată achiziţiei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata