Breaking news

Cadoul Guvernului Ponta pentru români de Sfânta Mărie: două zile libere

loading...

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță de patru zile  cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii. Și asta pentru că premierul Victor Ponta a decis ca ziua de vineri, 16 august, să fie zi liberă.

sfanta-fecioara-MariaPremierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea liber atât joi, cât şi vineri. Astfel că aceștia vor avea parte de o minivacanță de patru zile.

“O să adoptăm astăzi Hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă, care, sigur, se va recupera într-una din sâmbetele următoare. Faptul că oamenii sărbătoresc mâine Sfânta Maria este totuşi o sărbătoare foarte mare nu doar pentru ortodocşi, ci şi pentru catolici, este Ziua Marinei Militare”, a spus Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul le-a transmis urări tuturor marinarilor cu ocazia Zilei Marinei, dar a trimis înțepături și către Băsescu: Marina Civilă nu a mai rămas, că s-a ocupat omul să nu mai avem marină civilă, dar marinari mai avem fiind că pe aceia nu i-a vândut. Marinarilor pe care nu i-a vândut dl. preşedinte (n.r. Traian Băsescu) încă le transmitem şi le transmit ca ministru al Transporturilor (n.r. urări).

Ziua de 15 august, când este Adormirea Maicii Domnului, a fost declarată  zi liberă în 2008.

În anul 2013, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege,  8 zile  pică în cursul săptămânii şi 4 zile în weekend.

Potrivit Codului Muncii, 12 sărbători legale au fost stabilite zile libere pentru bugetari. Acestea sunt:  1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti,  1 mai şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului – 15 august; Sfântul Andrei – 30 noiembrie; 1 decembrie – Ziua Naţională a României; prima şi a doua zi de Crăciun – 25 si 26 decembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata