Breaking news

Bunea Stancu a pierdut procesul cu ANI și e pe cale de a fi demis din funcția de șef al CJ Brăila

loading...

Gheorghe Bunea Stancu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, după ce Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

gheorghe bunea stancuBunea Stancu e pe cale să-și piardă scaunul la șefia Consiliului Județean Brăila. Pe 14 februarie, Curtea de Apel București i-a respins cererea prin care solicita anularea raportului ANI.

Bunea Stancu poate ataca decizia Curții de APEL,  în termen de 15 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ANI a stabilit pe 31 august 2012 că președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, inspectorii având și date care atestă săvârșirea de infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Potrivit ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a întocmit și adoptat atât expunerile de motive cât și Hotărârile Consiliului Județean Brăila și a semnat contracte de asociere între CJ cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociația Sportivă Handbal Club “Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei.

SC Clubul de Fotbal Brăila SA și Asociația Sportivă Handbal Club “Dunărea” Brăila au ca acționari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.

Acționarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu deține calitatea de acționar majoritar.

ANI susține că beneficiul patrimonial obținut prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, este în cuantum de 7.512.207 lei.

Agenția are indicii referitoare la săvârșirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a preluării în folosință gratuită, pe o perioada de 5 ani, de către Asociația Sportivă Handbal Club “Dunărea” Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.

Inspectorii arată că Gheorghe Bunea Stancu, pe durata exercitării mandatului de președinte al CJ Brăila, a deținut calitatea de acționar majoritar în cadrul SC Bursagrigrom, care deține acțiuni la SC Concivia SA, aceasta din urmă deținând acțiuni la SC Clubul de Fotbal Brăila SA.

De asemenea, SC Bursagrigrom este acționar în cadrul SC Hercules SA, care deține acțiuni la Asociația Sportivă Handbal Club “Dunărea” Brăila, asociație în care Gheorghe Bunea Stancu deține calitatea de președinte al Consiliului Director.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata