Breaking news

Bulgar prins în București în timp ce monta un dispozitiv la un bancomat ca să cloneze carduri

loading...

Un cetățean bulgar a fost prins duminică, în București, de către procurorii DIICOT, în timp ce monta un dispozitiv la un bancomat, pentru a clona cardurile bancare.

bancomatBulgarul a fost prins în flagrand, de procurorii DIICOT, la un bancomat al unei bănci, situat în zona Gării de Nord.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au surprins în flagrant, pe inculpatul R.K., cetăţean bulgar, în timp ce monta/demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) împreună cu datele conţinute de acestea, de la un ATM aparţinând unei bănci din zona Gării de Nord a municipiului Bucureşti. În urma percheziției corporale efectuate asupra inculpatului au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii susțin că: în perioada martie-aprilie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a instalat dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare la un număr de 6 ATM -uri aparţinând mai multor bănci situate pe raza municipiului Bucureşti şi Braşov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care și cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum și un card bancar falsificat.

În urma flagrantului, procurorii au au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de inculpatul R.K., urmând sa fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata