Breaking news

Bugetarii primesc în dar de la Guvern încă două zile libere. Pe 24 și 31 nu se lucrează

loading...

Guvernul Ponta a decis ca zilele de 24 şi 31 decembrie 2014 să fie declarate zile libere. Astfel că bugetarii vor avea o minivacanță de sărbători, de șase zile.

brad de craciunBugetarii primesc în dar de la Guvern, două zile libere, una în ajun de Crăciun și alta în ajun de An Nou.

De Crăciun, bugetarii vor avea trei zile libere consecutive, iar alte trei zile vor fi de Revelion.

Ziua de 24 decembrie a fost declarată azi, ca fiind nelucrătoare, astfel că bugetarii stau acasă și pe 25 și pe 26. Nici nu se trezesc bine din odihnă, căci din 31 decembrie intră iar în concediu până pe 3 ianuarie.

“Prin hotărârea adoptată de Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 şi 31 decembrie 2014, pentru salariaţii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 şi 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Codul Muncii stabilește faptul că sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata