Breaking news

Bugetarii au primit salarii “surpriză” în ianuarie

loading...

Bugetarii au avut parte de o surpriză, lună trecută când şi-au încasat salariile. Ei au primit mai puţini bani şi cred că acest lucru se datorează noii Legi unice a salarizării.

salariiCu toate că primul-ministru a dat asigurări că Legea unică a salarizării nu va afecta salariile românilor, s-au produs numeroare încurcături, care urmează să fie remediate.

Reprezentanţii Ministerului Muncii dau vina pe ordonatorii de credite. „Dacă există cazuri individuale de reduceri ale salariilor de la 1 ianuarie, ele sunt cauzate de interpretarea eronată a legii de către ordonatorii de credite şi se va interveni punctual pentru corecturi”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, citat de Evenimentul Zilei.

Secretarul a mai precizat că angajaţilor care au primit mai puţin bani, din cauza interpretării greşite a noii legi, le vor fi recalculate veniturile, ei urmând să primească sumele, retroactiv.

Valentin Mocanu a adăugat că încă nu are informaţii oficiale şi nu a primit nicio sesizare în acest sens la minister. El este de părere, că o posibilă cauză a diminuării veniturilor bugetarilor, ar putea fi sistarea plăţii unor sporuri care se acordau illegal. El a recomandat persoanelor care au primit în luna ianuarie salarii diminuate, să se adreseze Ministerului Muncii pentru ca autorităţile responsabile să poată acţiona în acets sens.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata