Breaking news

Bugetarii anunţă grevă generală în mai

loading...

Confederaţia sindicală “Cartel Alfa” a anunţat că va declanşa mai multe proteste începând cu luna martie şi chiar grevă generală în mai, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de disponibilizările anunţate, de scăderea salariilor şi de legea unică de salarizare.

proteste cartel alfaFederaţiile sindicale incluse în cartel Alfa s-au întâlnit astăzi pentru a realiza un program comun de revendicări şi pentru a stabili calendarul protestelor. Astfel, ele au decis pichetarea prefecturilor, în perioada 1-15 martie, şi proteste la sediile ministerelor între 15 şi 30 martie.

Începând cu 1 aprilie, bugetarii vor organiza mitinguri în mai multe judeţe din ţară, iar din 15 aprilie, vor avea avea loc mitinguri în Capitală, precum şi o grevă de avertisment la nivel naţional, în mai multe sectoare bugetare.

Dacă nu vor fi găsit soluţii la revendicări până la , protestele vor culmina cu o greva generală anunţată pentru luna mai, când mai mult de 400.000 de bugetari vor bloca activitatea în mai multe domenii.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că sindicaliştii sunt dispuşi la dialog cu reprezentanţii Guvernului pentru a încerca să rezolve împreună revendicările bugetarilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata