Breaking news

Bucureștiul rămâne fără sectoare și va înghiți comunele din Ilfov

loading...

Capitala României la un pas de a fi schimbată radical la nivel administrativ. Două proiecte de lege aşteptă girul Parlamentului pentru a modifica radical Bucureștiul, transmite Realitatea TV.

harta.bucurestiProiectul de lege privind modificarea administrativă a capitalie, aparține deputaților PDL. Legat de oraganizarea capitalei în 26 de districte, Canacheu a explicat că “S-a dezvoltat o cercetare în legătură cu cea mai bună organizare posibilă. Am ajuns la 26 de districte, pentru că studiile spun că între 80.000 şi 100.000 de cetăţeni formează o unitate administrativă coerentă. La fel se întâmlă şi la Praga sau Viena“. În cazul în care se va opta pentru împărţirea Bucureştiului în districte actualele sectoare se vor desfiinţa.

Deputatul PDL Vasile Gherasim, iniţiatorul unui proiect de lege care se referă la zona metropolitană a Capitalei, aceasta cuprinde municipiul Bucureşti plus alte 62 de localităţi din Ilfov.

Deputatul a precizat că în primii doi ani, ar merge pe mutarea din zona centrală în zona periferică a tuturor garajelor grele, depourilor, astfel încât să ajungă şi transportul în comun în afara Bucureştiului .

Proiectul de modificare a formei de administrare a Capitalei prevede ca primarii de sector să fie aleşi din rândul consilierilor generali, consilii locale să fie desfiinţate, iar atribuţiile Primăriei Generale să fie extinse.

Potrivit experţilor, între avantajele unei Zone Metropolitane se numără satisfacerea cererii de locuinţe a populaţiei, crearea de locuri de muncă şi creşterea atractivităţii zonelor pentru investitori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata