Breaking news

Băsescu a declarat la Radio România că majorarea TVA a fost o greșeală

loading...

Într-un interviu acordat radioului public, preşedintele Traian Băsescu, a declarat că majorarea TVA a fost o greşeală.

basescuNu sunt un susţinător al creşterii TVA. În opinia mea a fost o greşeală că n-a operat acolo unde este cancerul în buget“, a declarat şeful statului la RRA.

Pe de altă parte, şeful statului este de acord cu impozitarea tuturor veniturilor cu 16%, cât este cota unică.

Mi-am asumat tot oprobiul anuţului cu reducerea pensiilor. Exista şi altă variantă: impozitarea pensiilor, mai exact cota unică introdusă la pensii. Eu nu spun că pensionarii au venituri suficiente, dar privind pe statisticile oficiale din 2007, sărăcia la nivelul pensionarilor este de 15%, iar în zona celor tineri este de 37%. Am făcut pensia minimă garantată de 350 de lei. 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodată au devenit pensionari ai bugetului de pensii. Sper ca, de la 1 ianuarie, guvernul să nu mai vină cu o măsură de genul mai mărim TVA-ul cu câteva procente şi să nu introducă impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii, a declarat Traian  Băsescu la Radio România Actualități.

Traian Băsescu a atras atenţia că, în cazul în care “funcţionarimea” nu va fi redusă cu 20-25%, salariile bugetarilor riscă să rămână reduse cu 25% şi după 1 ianuarie 2011.

loading...
1 Comentariu
  1. Victor spune

    orice e grotesc starneste intai rasul, apoi panica

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata