Breaking news

Bookfest 2010 și-a deschis porțile

loading...

Cărți la prețuri promoționale la Târgul de carte Bookfest 2010, care și-a deschis miercuri porțile pentru cititorii din întreaga țară.

cartiTârgul de carte din acest an găzduit de Romexpo, se află sub lupa crizei financiare. Editurile au ținut cont de criza economică și au ajustat prețurile cărților astfel încât orice român să își poată permite să cumpere o carte. Sunt cele mai mari reduceri pe care editurile le-au avut vreodată la un târg de carte.

Editura Humanitas a scos pe piață audiobook-ul “Ion Creangă, în lectura lui Mitoş Micleuşeanu de pe Planeta Moldova”, în care poţi auzi “Dănilă Prepeleac”, “Ivan Turbincă”, “Povestea lui Stan Păţitul”, ba chiar şi “Povestea Poveştilor” în varianta cu accent moldovenesc. Printre lansările Humanitas de la târg se numără “Leagănul respiraţiei”, al înnobelatei Herta Müller şi “Întâlnire cu un necunoscut” de Gabriel Liiceanu. Polirom se aşteaptă să dea lovitura cu “Narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură”, de Andrei Oişteanu şi cu “Originalul Laurei”, romanul recuperat al lui Vladimir Nabokov.

Prin intermediul unui banner uriaș, Editura Nemira,  îi anunţă pe cititori că au 250 de titluri la preţuri cuprinse între 5 şi 10 lei. Printre cărţile care fac parte din promoţie se numără titluri de Stephen King şi Julian Barnes, dar şi “Histoire des histories vue par Mircea Nedelciu”, varianta bilingvă a infamei “Poveşti a poveştilor” de Ion Creangă. De asemenea, cărţi pentru copii scrise de autori străini sau români pot fi achiziţionate la acelaşi preţ.

Şi editura Litera a venit la târg cu reduceri substanţiale. Atlasele sunt disponibile, la Bookfest, la preţul de 99 de lei,  de la preţul întreg de 149 de lei. De asemenea, “Enciclopedia concisă Britannica” poate fi achiziţionată la 175 de lei, faţă de preţul din librării, de 299 de lei.

Şi Polirom are, la stand, “un munte” de volume la 10 lei, pe lângă tradiţionala reducere de 10-25%. Curtea Veche prezintă, la standul realizat din lemn, o piramidă cu volume la 5 lei.

Tritonic pune  la dispoziţia cititorilor cărţi din colecţia “Crime Scene”, la preț de criză. Editura Noi practică, de asemenea, reduceri de 25% la albume şi de 30%, la atlase.

La intrarea în standul Corint tronează un pachet uriaş cu volume din “Amintiri în Alb şi Negru”, de Dan Negru. Corint are o ofertă variată de cărţi pentru copii, inclusiv din seria celebrului Terry Pratchett, la 10 lei.

Editura Art s-a prezentat, la Bookfest, ca în fiecare an, cu acelaşi stand cochet, cu pătrăţele din lemn. Una dintre vedetele ofertei, cartea grafică “Persepolis”, poate fi achiziţionată la 39 de lei, faţă de preţul din librării de 50 de lei.

Iubitorii de carte sunt aşteptaţi, la Bookfest 2010,  la Romexpo până pe 13 iunie, la cea de-a a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte. Manifestarea este organizată de Asociaţia Editorilor din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata