Breaking news

Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile pentru șpaga de un milion de euro

loading...

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator BNR și fost Președinte al Camerei Deputaților, a fost arestat preventiv pentru 16 zile în dosarul instrumentat de DNA, privind șpaga de un milion de euro primită de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu Guvernator al Deltei Dunării.

obgdan olteanu - dnaÎnalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Curtea Supremă a admis o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.

“Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care îmi vor fi puse”, a declarat Bogdan Olteanu, joi, la finalul şedinţei de judecată.

În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Fostul viceguvernator BNR a fost audiat miercuri de procurorii anticorupţie, în aceeaşi cauză fiind citat şi fostul ministru al Mediului, Attila Korodi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata