Breaking news

Boc impozitează tot: tichete de masă, de vacanță de creșă toate la grămadă

loading...

Guvernul Boc-Băsescu nu știe ce să mai impoziteze, ca să facă rost de bani. Nimic nu scapă ne tăiat, de la tichetele de masă până la cele de vacanță și cele pentru creșă, toate vor fi impozitate și răsimpozitate pentru a face rost de bani al buget. Dar oare pentru cine, strâng ei banii? Pentru Populație?Oare?Care populație?

tichete-cadouNoile impozite sunt prevăzute într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal. Documentul prevede includerea în veniturile salariale a contravalorii tichetelor cadou, tichetelor de creşă, tichetelor de vacanţă şi tichetelor de masă, precum şi a plăţilor conpensatorii, dar şi a veniturilor din salarii obţinute ca urmare a activităţii de creare de programe de calculator.

Conform documentului, va fi eliminat plafonul de venit neimpozabil de 600 lei pentru câştigurile din jocuri de noroc si va fi unificată cota de impunere a acestor venituri la 25%. Cota de impunere a venitului obţinut din jocuri de noroc va fi majorată de la 20% la 25% pentru persoane nerezidente.

În acelaşi timp, va fi abrogat articolul din Legea educaţiei fizice şi sportului referitoare la opţiunea acordată sportivului profesionist, care a încheiat cu o structură sportivă o convenţie civilă, de a i se asigura, la cerere, participarea şi plata contribuţiei la un sistem de pensii, public şi/sau privat.

Din impozitarea tichetelor şi a plăţilor compensatorii, Guvernul estimează, pentru acest an, un plus de încasări de aproape 400 milioane lei (din care 345 milioane lei din impozitarea tichetelor de masă), la care se adaugă 30 milioane lei din impozitarea veniturilor din salarii ca urmare a activităţii de creare programe pentru calculator şi 14 milioane lei din eliminarea plafonului neimpozabil pentru veniturile obţinute din jocuri de noroc şi unificarea cotei de impunere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata