Breaking news

Boc și Băse au intrat la apă în sondaje

loading...

Conform celui mai recent sondaj realizat de IRES, 55% dintre români au o părere proastă şi foarte proastă despre vizitele lui Băsescu în localităţile inundate, transmite Realitatea TV.

basescudornestiRomânii l-au taxat pe Traian Băsescu pentru reacțiile necontorlate avute printr sinistrați și se declară într-o proporție covârșitoare împotriva acestui tip de comportament. Nici Guvernul nu scapă, care a intrat rău de tot la apă, pentru proasta gestionare a inundațiilor din ultimele săptămâni.
Conform studiului, 55% dintre români au o părere proastă şi foarte proastă despre vizitele lui Băsescu în localităţile inundate, în timp ce o părere pozitivă au doar 38% dintre respondenţi, în timp ce 67%cred că preşedintele a făcut bine că s-a dus la sinistraţi.

Potrivit cercetării, autorităţile locale şi centrale s-au mişcat cu întârziere: 70% cred că reacţia autorităţilor locale a fost lentă, în timp ce contrariul e afirmat de 22%. Autorităţile centrale stau şi mai prost – 76% spun că acestea au făcut-o cu tardiv, 16% cred că acestea au fost prompte. Ce-i drept, atunci când s-a mişcat Guvernul, a făcut-o bine, cred aproape jumătate dintre locuitori, faţă de 42%, care afirmă contrariul.
84% dintre români şi-ar asigura locuinţa, dacă legea le-ar impune acest lucru, faţă de 13% care se declară “împotrivă”. Cei mai mulţi dintre cei care sunt adepţii asigurărilor spun că ar da până într-un milion de lei vechi pentru aşa ceva.

Când vine vorba de vinovaţii pentru inundaţiile repetate, Guvernul iese primul24%, autorităţile locale sunt pe locul secund – 21%, iar Dumnezeu prinde şi el podiumul – 19%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1356 de indivizi, marja de eroare fiind de +- 2,7%.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata