Breaking news

BNR cumpără jeep-uri de 1 milion de euro

loading...

Banca Naţională a României îşi va îmbogăţi parcul auto cu 12 maşini de teren, pentru care va plăti 996.720 de euro, conform anunţului de pe platforma de licitaţii publice “e-licitaţie”, publicat pe 21 ianuarie. Motivul pentru care BNR îşi permite asemenea achiziţii, este profitul net înregistrat anul trecut, de peste 70 de milioane de euro.

BNRÎn contextul în care statul se împrumută la instituţiile internaţionale, pentru a plăti pensiile şi salariile, BNR cheltuieşte 1 milion de euro. Oficialii BNR au declarat pentru cotidianul Gândul că nu au altă opţiune. Adică fie cheltuiesc banii pe care îi au, fie îi distrug, deoarece, prin lege, banca nu poate ajuta bugetul de stat cu bani, nici pentru şcoli, nici pentru poduri, nici pentru pensii.

“BNR este o instituţie unică. BNR nu poate, prin lege, să ajute statul cu bani. Aceşti bani nu sunt de la bugetul de stat, ci sunt ai băncii centrale. Noi nu putem nici să construim poduri sau şcoli, nici să dăm bani pentru pensii. Dacă aceşti bani nu sunt cheltuiţi, ei trebuie să fie distruşi. Banii BNR nu au voie să iasă din interiorul BNR”, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, citat de Gândul.

Maşinile care vor intra în proprietatea băncii centrale vor fi folosite pentru convoaiele cu bani pe care banca le trimite mereu în ţară. În prezent parcul auto al BNR este alcătuit din maşini autohtone.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata