Breaking news

BNR face anchetă la CEC Bank, din cauza creditului de un milion de euro acordat Ioanei Băsescu

loading...

La solicitarea Ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu, BNR va începe un control de conformitate la CEC privind creditul de un milion de euro, acordat Ioanei Băsescu.

ioana basescu credit cec bankCEC Bank va fi luată la bani mărunți de Banca Națională a României, pentru a vedea în ce condiții i-a acordat creditul de un milion de euro, Ioanei Băsescu.

Controlul BNR la CEC Bank vine ca urmare a solicitării venite din partea Ministrului Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu.

Procesul de verificare va demara probabil săptămâna viitoare. Este un control de conformitate, care presupune o verificare mai aprofundată şi care probabil se va finaliza înainte de 9 decembrie”, a confirmat Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR.

Ancheta BNR vine la o săptămână de când Senatul României a înființat o subcomisie parlamentară care să fericife activitatea CEC Bank.

Consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat că în primele nouă luni ale anului, băncile, fie ele de stat sau private, au acordat 323 de astfel de credite persoanelor fizice. Iar CEC Bank a acordat 5 credite de un milion de euro în 2013.

Ioana Băsescu, a achiziționat un teren agricol de 290,41 de hectare în județul Călărași, contractând un credit ipotecar, pe 30 de ani, de peste un milion de euro. Însă limita maximă de creditare pentru persoanele fizice, stabilită de CEC Bank este de 700.000 de euro. Ioana Băsescu a primit un milion de euro, pe un teren supraevaluat, cu dobândă preferențială iar banii i-au fost acordați în doar cinci zile.

Vicepremierul Daniel Chițoiu a declarat pe 13 noiembrie, că președintele Traian Băsescu ar fi intervenit personal, telefonic, pentru menținerea lui Ghețea la șefia CEC Bank.

M-a sunat, acum 2-3 săptămâni, pentru că atunci era în procedură schimbare a modului în care este administrat CEC Bank. Domnul preşedinte Gheţea a dat fuga la domnul preşedinte pentru a nu fi schimbat din funcţie. M-a rugat… I-am spus că în momentul luăm o decizie de administrare al CEC Bank, vom face o procedură de evaluare a managementului şi vom lua o decizie”, a declarat ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata