Breaking news

Biserica Ortodoxă Română se opune proiectului Roșia Montană

loading...

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu exploatarea minieră de la Roșia Montană prin cianurare, pe motiv că locul s-ar distruge pe vecie.

bor - rosia montanaPurtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a declarat la Realitatea TV că Sinodul BOR s-a declarat încă de acum zece ani împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

”Se împlinesc zece ani de când Sfântul Sinod şi-a exprimat public punctul de vedere împotriva proiectului Roşia Montană. Creaţia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. Sunt aceste probleme de patrimoniu, care în viziunea celor care au iniţiat proiectul, ar trebui să dispară. Nu mai vorbesc de frumuseţea divină a acestui loc. Punctul de vedere al Sfântului Sinod s-a bazat pe poziţia Academiei Române. Şi în acest moment, poziţia Bisericii este neschimbată din acest punct de vedere. Nu suntem împotriva dezvoltării economice a României, dar nu trebuie să distrugem acea regiune pentru vecie. ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, la Realitatea TV.

Pe 27 august, Guvernul Ponta a aprobat proiectul de lege privind exploatarea auriferă de la Roșia Montană și a trimis proiectul în Parlament, pentru aprobare.

De la 1 septembrie au început protestele de stradă împotriva proiectului de la Roșia Montană, în timp ce minerii din zonă protestează în favoarea exploatării.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata