Breaking news

Bilanțul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 58 de morți

loading...

Continuă decesurile în rândul victimelor din Club Colectiv. Andreea Ştefan, în vârstă de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, rănită în incendiul din clubul Colectiv, a murit, vineri dimineaţă, la o clinică din Germania. Astfel că numărul deceselor a ajuns vineri la 58.

victima club colectivAndreea Ștefan fusese operată de către medicii din oraşul Bochum săptămâna trecută, pentru a i se pune grefe de piele. Însă din cauza arsurilor grave suferite pe căile respiratorii, tânăra a pierdut lupta cu viața.

În seara de 8 noiemebrie, fata a fost transferată la Clinica pentru Chirurgie Plastică şi Răniţi cu Arsuri Grave, din oraşul Bochum, Germania, iar ulterior a fost operată de către medicii germani pentru a i se pune grefe de piele, potrivit unei postări din 12 noiembrie, de pe site-ul în liniedreapta.net.

Andreea Ştefan locuia în Bucureşti şi, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture România.

Andreea Ştefan a absolvit Facultatea de Administraţie Publică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, din Bucureşti.

La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi din Colectiv, trei au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetăţean german, iar alte două, printre care şi Loredana Dărăscu, au fost transferate din spitale din Capitală. Loredana Dărăscu a murit în 13 noiembrie, la clinica din Germania.

În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 44 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre 11 în stare critică sau gravă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că pentru repatrierea în România a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români, victime ale tragediei din Colectiv, care au decedat în străinătate, au fost disponibilizate, din fondurile speciale alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situaţiilor de criză consulară, sumele necesare suportării cheltuielilor de transport internațional.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din țările în care au fost transferați cetățenii români care ulterior au decedat în străinătate, respectiv Ambasada României la Londra, Ambasada României la Haga, Ambasada României la Paris, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Bonn, s-au implicat în gestionarea acestor cazuri, conform competențelor legale, atât în relația cu autoritățile locale, cât și cu familiile cetățeniilor decedați, acordând permanent asistentă consulară de specialitate.

Până în acest moment, din cei 8 cetățeni români decedați în străinătate, au fost repatriate în România 5 persoane, urmând ca trupurile neînsuflețite a altor 3 să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie 2015, respectiv mâine, 20 noiembrie 2015, după cum urmează: astăzi va ajunge în România trupul neînsuflețit al unui cetățean român decedat în Marea Britanie, iar în cursul zilei de mâine vor ajunge în România trupurile neînsuflețite ale altor 2 cetățeni români, decedați în Marea Britanie și Germania.

La ora actuala, din datele centralizate la Ministerul Sănătății, în spitalele din București și din județul Ilfov sunt internate 45 de victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015.

12 pacienți în stare critică și gravă

Datele pentru fiecare unitate sanitară:

–        Spitalul de Arși -13 pacienți internați

–        Spitalul Bagdasar Arseni – 10 pacienți de internați

–        Spitalul Grigore Alexandrescu –5 pacienţi internați

–        Spitalul Sfântul Ioan – 1 pacient internat

–        Spitalul Elias – 4 pacienți internați

–        Spitalul Militar Central – 5 pacienți internați

–        Spitalul de Urgență din București – 3 pacienți internați

–        Spitalul Universitar- 2 pacienți internați

–        Spitalul Dimitrie Gerota- 1 pacient internat

–        Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat

Până în prezent au fost externate 38 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din strainatate, după cum urmează:

Austria – 4 persoane care se află în prezent în stare stabilă

Belgia– 8 persoane care se află în stare stabilă (dintre care 5 persoane cu progrese punctuale)

Olanda– 8 persoane transferate, 2 decese, 6 persoane în stare stabilă

Franța – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.

Germania– 4 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetățean german) și 2 persoane transferate, 2 decese

Marea Britanie– 9 persoane, din care 3 decese și alte 6 persoane stare stabilă

Norvegia – 1 persoană stabilă

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata