Breaking news

Bianca Andrada Guțan, eliminată de pe lista de judecători CEDO

loading...

La o zi după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a trimis în România lista cu cei trei judecători propuși de Guvern pentru funcția de judecător CEDO, Ministerul Justiției a scos-o de pe listă pe Bianca Andrada Guțan.

iulia motoc la cedoAdunarea Parlamentară a Consiliului Europei  a respins lista cu cei trei candidați propuși de Guvernul Ponta, pe motiv că unul dintre ei nu îndeplinește condițiile de numire la CEDO.

Astfel că Minsiterul Justiției a fost nevoit să o înlocuiască pe Bianca Andrada Guțan cu rezerva Tudor Panțîru.

Ministerul Justiţiei a transmis Guvernului un Memorandum cu propunerea pentru modificarea listei de candidaturi înaintată Consiliului Europei pentru desemnarea unui judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în sensul retragerii candidaturii doamnei Bianca Andrada GUŢAN şi a inlocuirii cu candidatul de pe lista de rezervă, domnul Tudor PANŢÎRU. Decizia a fost luată în urma primirii de către partea română a avizului Grupului consultativ de experţi pentru evaluarea listei naţionale de propuneri pentru ocuparea funcţiei de judecător la CEDO cu privire la candidaţii propuşi de România. Astfel, Grupul consultativ a apreciat că doi candidaţi (Iulia Antonella MOTOC şi Florin STRETEANU) îndeplinesc condiţiile impuse de art. 21 alin. 1 din Convenţie , în timp ce un al treilea candidat (Bianca Andrada GUŢAN) nu îndeplineşte aceste condiţii”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiției, remis exclusivNEWS.ro.

România trebuie să aibă un nou judecător la CEDO până în luna decembrie 2013, întrucât mandatul lui Corneliu Bîrsan încetează.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata