Breaking news

Bechtel concediază 1600 de angajați români

loading...

Compania americană Bechtel continuă disponibilizările pe şantierul Autostrăzii Transilvania cu excepţia a 300 de muncitori care vor lucra pe porţiunea Câmpia Turzii-Turda.

autostradaLiderul sindicatului din cadrul Bechtel, Mihai Lup, a declarat, miercuri seară, la finalul celor trei ore de discuţii cu conducerea Bechtel, că reprezentanţii companiei doresc continuarea disponibilizărilor colective întrucât nu s-au primit datoriile de la statul român : “Conducerea Bechtel a refuzat să amâne decizia de disponibilizare colectivă, invocând faptul că nu au primit datoriile de la CNADNR. Vor să continue cu concedierea colectivă a circa 1.600 de persoane şi să păstreze doar 300 de angajaţi pentru lucrările la porţiunea de 10,2 kilometri de la Câmpia Turzii la Turda”.

Potrivit acestuia, sindicaliştii pregătesc acţiuni de protest în cazul în care se va ajunge la disponibilizări, acţiuni care vor culmina cu blocarea de drumuri şi chiar a Autostrăzii Transilvania  : “Noi nu ne lăsăm oamenii să fie concediaţi. Bechtel a continuat şantajul la adresa Guvernului, iar noi vom protesta inclusiv prin blocarea drumurilor şi chiar a Autostrăzii Transilvania

Constructorul Autostrăzii Braşov-Borş (Transilvania), compania Bechtel, a anunţat, săptămâna trecută, că ar putea face concedieri colective din cauza neonorării datoriilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în valoare de 214 milioane de euro. Conducerea Bechtel şi reprezentanţii sindicatelor au convenit, luni, continuarea, în acest an, a lucrărilor pe porţiunea Câmpia-Turzii – Turda, în lungime de 10,2 kilometri, cu condiţia asigurării finanţării.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata