Breaking news

Becali rămâne după gratii. Judecătorii i-au refuzat eliberarea condiționată

loading...

Judecătorii îi refuză pe bandă rulantă, lui Becali, toate cererile de eliberare condiționată din închisoare. Latifundiarul nu are sorți de izbândă în instanță.

becali arestatCurtea de Apel Bucureşti a luat miercuri în discuţie contestaţia lui Gigi Becali la decizia instanţei inferioare de respingere a cererii de întrerupere pentru trei luni a executării pedepsei.

Deși avocaţii au arătat că Gigi Becali trebuie eliberat pentru a putea rezolva problemele stringente ale echipei de fotbal Steaua Bucureşti, dar şi ale firmei Uzina Mecanică de la Drăgăşani, judecătorii au rămas de neclintit.

Avocaţii au arătat că echipa de fotbal Steaua Bucureşti s-ar putea destrăma în mai puţin de şase luni, întrucât jucătorii valoroşi sunt din ce în ce mai ofertaţi de cluburile din străinătate, iar imposibilitatea lui Gigi Becali de a negocia contractele cu ei în mod direct va duce într-un final la plecarea acestora către alte echipe.

Totodată, unul dintre avocaţi a arătat că o problemă delicată o prezintă şi situaţia de la Uzina Mecanică Drăgăşani, obiectiv de interes militar al României, la care Gigi Becali deţine 99 la sută din acţiuni. Avocatul a explicat că directorul general al acestei societăţi arată, în documente scrise, că este nevoie de prezenţa lui Gigi Becali la anumite activităţi administrative, că există un sechestru pus pe bunuri şi că firma se află în pragul intrării în insolvenţă.

Avocatul a precizat că Gigi Becali nu ar putea gestiona situaţia din penitenciar, deoarece nu este posibil transportul unor documente clasificate la penitenciar.

Nici aceste argumente nu au determinat judecătorii Curții de Apel București, să decidă eliberarea pentru trei lui a lui Becali.

Cererea de întrerupere a pedepsei, a fost fost respinsă inițial de Tribunalul București pe data de 19 iunie.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, astfel că Becalia re de ispășit 3,6 ani de închisoare.

Nici cererea de schimbare a regimului de detenție din semideschis în deschis, formulată în 10 iulie 2013, nu a avut sorți de izbândă. Cererea a fost respină de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanţei fiind definitivă.

Pe 12 iulie, Becali a cerut învoire de o zi pentru a participa la înmormântarea mătuşii sale. Solicitarea a fost respinsă de conducerea Penitenciarului Jilava.

Nici încercarea de a fi student la Teologie nu a avut șanse de reușită pentru Becali, întrucât nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se află în detenţie, iar instituţia de învăţământ superior are numai cursuri de zi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata