Breaking news

BEC a respins candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare

loading...

Mircea Diaconu a strâns degeaba în cinci zile, peste 100.000 de semnături. Biroul Electoral Central a respins, miercuri, candidatura actorului ca independent la europarlamentare.

mircea diaconu - aniVești proaste pentru actorul Mircea Diaconu, Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura astfel că acesta nu mai poate să ajungă europarlamentar.

Anunțul a fost făcut miercuri de către purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral, Marian Muhuleţ.

BEC a respins candidatura lui Mircea Diaconu pe motiv că acesta nu este conformă cu articolul 14 litera c din legea 33/2007.

Biroul Electoral Central a respins și candidaturile depuse de PRM, Partidul Verde, Partidul Ecologist Român şi Noua Republică, Partidul Alianţa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, invocând probleme cu listele de semnături.

Marian Muhuleţ a precizat că lista de candidaţi depusă de Corneliu Vadim Tudor în numele PRM a fost respinsă după ce a fost analizată pe fond, în timp ce lista de candidaţi depusă de Gheorghe Funar a fost respinsă pentru că acesta nu avea calitatea pentru depunerea de candidaturi în numele PRM.

BEC a miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Muhuleţ a menţionat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi, întrucât candidatura Mariei Stavrositu a fost invalidată pe motiv că nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

Atât Mircea Diaconu cât și partidele care au fost respinse de la europarlamentare, pot ataca în instanță, decizia Biroului Electoral Central.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata