Breaking news

Cuscrul lui Băsescu, audiat la DIICOT în dosarul fraudelor bancare

loading...

Bebe Ionescu, cuuscrul preşedintelui României, Traian Băsescu a fost audiat, joi, la DIICOT, în calitate de martor în dosarul fraudelor bancare de la BRD și Wolksbank.

bebe ionescu si basescuBebe Ionescu este audiat în dosarul de fraude bancare în care șapte directori de bănci împreună cu alte 89 de persoane sunt acuzate că împreună au constituit un grup infracțional producând astfel un prejudiciu de circa 85 milioane de euro.

Sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din municipiul Bucureşti, învinuiţii au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv prin obţinerea în mod ilegal de credite de la 2 unităţi bancare, pentru un număr de 35 de societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional organizat. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către 7 învinuiţi având calitatea de directori generali/ directori comerciali ai unităţilor bancare, prin coordonarea procedurii de selecţie a firmelor, avizare pentru risc şi de aprobare a creditelor deşi documentaţiile firmelor nu întruneau cerinţele legale, dar şi de către 6 funcţionari din cadrul unităţilor bancare, în cursul  gestionării dosarelor de creditare”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Surse apropiate anchetei supun că omul de afaceri, Marius Logic, condamnat în dosarul senatorului Voicu, ar fi capul rețelei.

După audieri maraton, procurorii DIICOT au dispus pe 14 decembrie, eliberarea de mandate de reținere pe numele a 25 de persoane. Printre acestea se află și omul de afaceri, Marius Logic. În prezent omul de afaceri se află în arest preventiv.

Membrii grupării au beneficiat şi de sprijinul unor evaluatori autorizaţi, prin întocmirea unor rapoarte de evaluare pentru bunuri imobile, la valori depăşind valoarea reală, în vederea ipotecării bunurilor cu ocazia încheierii contractelor de creditare.

Contractele de garanţie ipotecară cu privire la aceste bunuri imobile erau încheiate şi autentificate de către 4 învinuite,  având calitatea de notar public, prin supraevaluarea bunurilor imobile, raportat la valoarea de piaţă şi la valoarea  înscrisă  anterior în contracte de vânzare – cumpărare  încheiate cu privire la aceleaşi bunuri, actele fiind utilizate  de către membrii grupării în vederea obţinerii în mod ilegal a creditelor bancare.

Surse apropiate anchetatorilor susțin că numele lui Bebe Ionescu apărea în interceptările din dosarul bancherilor. Cei interceptaţi susţineau că nu li se va întâmpla nimic deoarece îl cunosc pe cuscrul preşedintelui Băsescu. Bebe Ionescu ar fi făcut trafic de influență la directorii băncilor să acorde preferențial credite lui Ion creștin, anchetat în dosar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata