Breaking news

Bătrâna lăsată să plece singură din Spitalul Tractorul din Brașov, găsită moartă pe câmp

loading...

O bătrână în vârstă de 82 de ani, a fost lăsată de medici, să plece singură în pijamale şi papuci, de la Spitalul Tractorul din Brașov, deși aceasta avea probleme cu memoria. La o zi după ce a fost dată dispărută de familie, bătrâna a fost găsită de poliție, moartă pe un câmp.

ioana caloianCaz șocant la Spitalul Tractorul din Brașov. Un medic de la urgență a lăsat o bătrână în vârstă de 82 de ani, să plece în papuci și pijamale, din Spital, singură, deși aceasta nu mai avea ținere de minte.

Fără să-i pese de ce s-ar putea întâmpla cu bătrâna, medicul de gardă i-a dat drumul pe poartă. La o zi după ce a plecat din spital, Ioana Caloian a fost găsită moartă pe un câmp. Aceasta a murit încât a înghețat de frig, pe câmp.

Comisarul şef Liviu Naghi, Purtător al IPJ Brașov, a spus că bătrâna a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp de lângă Braşov, iar pe trupul acesteia nu au fost descoperite urme de violenţă.

Femeia în vârstă de 82 de ani, Ioana Caloian, a fost transferată, sâmbătă dimineaţă, cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov la Spitalul “Tractorul”, unde bătrâna a refuzat internarea, părăsind de bunăvoie unitatea medicală.

O nepoată a bătrânei, Crina Coliban, a postat un anunţ pe Facebook în care solicita sprijinul oamenilor şi arăta că bunica sa a plecat din spital “însoţită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi”.

Bunica mea a dispărut astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 07.00. Adusă cu ambulanţa de la Spitalul Judeţean la Spitalul «Tractorul», medicul de gardă a întrebat-o cum se simte, bunica a spus că vrea acasă şi medicul i-a semnat externarea (!!) Bunica a plecat însoţită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi (!) din spital, în tricou, pantaloni de pijama şi papuci de casă. Taximetristul nu a luat-o. A fost văzută înfăşurată cu o păturică albă în dreptul patiseriei de lângă Piaţa Tractorul. Spunea că vrea acasă «la Brăila» şi nu cunoaşte adresa din Braşov. Vă rog…orice detaliu e de ajutor“, scria femeia.

Crina Coliban declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bunica sa s-a simţit foarte rău sâmbătă, suferind un edem pulmonar cu stop cardiorespirator, şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

“A fost resuscitată cardiac timp de 40 de minute, apoi a fost dusă la Spitalul Judeţean. De acolo, ieri dimineaţă, la ora 07.00, medicii au decis să o trimită la Spitalul «Tractorul» pe motiv că nu mai era de competenţa lor, pentru investigaţii la Secţia de Urologie. Ne-am dus cu ea şi acolo ni s-a spus că trebuie să-i aducem nişte haine de acasă. Mama mea s-a dus acasă să ia haine… a lipsit 20 de minute, iar când s-a întors gardianul i-a spus că bunica a plecat cu un taxi, în pijamale şi papuci de casă“, spunea nepoata bătrânei.

Gardianul de la spital i-a povestit tinerei că bunica sa a fost lăsată de medicii de pe ambulanţă pe un scaun, pe coridor, cu fişa medicală în mână.

A venit apoi medicul Grigore, o femeie, şi a întrebat-o «Cum te simţi, mamaie?». Bunica a spus: «Bine şi vreau să plec acasă, la Brăila». Doctoriţa Grigore i-a spus apoi «Mie dacă-mi semnaţi fişa asta, puteţi să plecaţi». Şi ea a semnat“, a mai spus Crina Coliban.

Directorul medical al Spitalului “Tractorul” din Braşov, Daniela Neculoiu, spune că bătrâna era conştientă şi orientată tempo-spaţial, iar legal, în momentul în care a semnat că nu doreşte internarea, nu poate fi oprită să plece din spital, însă “omeneşte” ar fi trebuit oprită până la sosirea aparţinătorilor.

Familia bătrânei este revoltată că femeia a fost lăsată să plece de la spital, în pijama şi papuci, deşi avea pierderi de memorie şi fusese adusă de urgenţă cu Salvarea.

”M-am întors acum din câmp. Părea că doarme, întinsă pe o parte, în noroi. Capul şi-l acoperise cu păturica cu care a plecat de acasă. (…) Şi… tălpile goale! Pentru tălpile goale în care te-au lăsat sa pleci din spital, Bunico, o să devii Motivul pentru care alți bătrâni nu vor mai muri!”, a scris pe facebook, nepoata femeii.

Managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, unitate unde lucrează doctoriţa Veronica Grigore, cea care a trimis-o acasă pe femeia găsită moartă la Braşov, spune că medicul ar fi vrut să o interneze pe bătrână, dar aceasta a refuzat, şi în plus nu ştia că ea are probleme neurologice.

Managerul Spitalului Judeţean “Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a spus că a vorbit cu medicul Veronica Grigore, cea care l-a înlocuit pe doctorul de gardă de la Spitalul “Tractorul” din Braşov, iar aceasta i-a povestit că a vrut să îşi ajute prietena.

În urma anchetei interne declanşate la Spitalul ”Tractorul” din Braşov s-a stabilit că medicul Veronica Grigore, care a lăsat-o să plece din spital pe bătrână, nu are niciun fel de contract cu această unitate sau cu alt spital din Braşov, ci lucrează la Sfântu Gheorghe.

Aceasta a fost rugată de medicul de gardă titular, Eva Ionel, să îi ţină locul pentru că se simţea rău. Veronica Grigore a fost rezidenta medicului Eva Ionel de la Spitalul Judeţean Braşov, iar în prezent lucrează ca reumatolog la SJ Sfântu Gheorghe.

Directorul medical al Spitalului ”Tractorul”, Daniela Neculoiu, declarat că în cazul Veronicăi Grigore va fi sesizată Poliţia, deoarece aceasta nu avea voie să presteze servicii fără un contract cu spitalul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata