Breaking news

Bătaie de joc | La Focşani, oficialii au greşit culorile drapelului României

loading...

Bătaie de joc și incompetență crasă la Focșani de Ziua Națională a României. Autoritățile locale au batjocorit simbolurile naționale. Habar nu au care este steagul țării.

tricolor gresit focsaniDe ziua Națională a României, autoritățile locale de la Focşani care au organizat manifestațiile de 1 decembrie, au greşit culorile drapelului. Tricolorul de pe cocardele oficialilor arată aşa: albastru, roşu- roşu – galben.

În timp ce acorda interviuri jurnaliștilor, cărora le explica cât de perfectă este organizarea de la Focșani, Prefectul de Vrancea, Cătălin Popescu, purta cu mândrie tricolorul greşit.

Și nu doar prefectul a purtat cocarde cu tricolorul greșit, care defapt nu era drapelul României.

Drapelul naţional al României este un tricolor cu benzi verticale – începând de la lance – albastru, galben şi roşu.

Practic, a fost încălcat ARTICOLUL 12 alin (1) din Constituţia României: Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.

La Focşani, steagul României a avut culorile ALBASTRU – ROŞU – GALBEN. Vinovați de această batjocură la adresa simbolurilor naționale chiar de Ziua României sunt cei de la Prefectură. Aceștia aveau obligația să verifice şi să  dea unda verde a materialelor utilizate de Ziua Națională care includ tricolorul, materiale concepute de o firmă de profil.

Aceste însemne naționale cu steagul greșit au fost împărțite vrâncenilor, duminică, în Piața Unirii, de Ziua Națională a României.

foto: vranceamedia.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata