Breaking news

Băsescu vrea ca revizuirea Constituției să se facă ținând cont de referendumul din 2009

loading...

Traian Băsescu a declarat joi că orice revizuire a Constituţiei ar trebui să pornească de la referendumul din noiembrie 2009, pentru a fi respectată voinţa poporului.

basescu si constituiaAcademia Română a găzduit joi, o dezbatere privind revizuirea Constituției României. La dezbatere a fost invitat să ia cuvântul și Traian Băsescu și Crin Antonescu.

Băsescu și-a început discursul spunând că revizuirea Constituției trebuie să se facă ținând cont de referendumul din 2009.

Pentru mine este o surpriză plăcută iniţiativa Academiei. Poate ar fi fost mai bine ca această iniţiativă să vină cu doi-trei ani înainte, după ce poporul român s-a pronunţat printr-un referendum, referendum care trebuie să stea la baza revizuirii Constituţiei. Nimeni nu poate ignora articolul 1 din Constituţia României, care precizează foarte clar că suveranitatea este a poporului, se exprimă prin aleşi sau în mod direct prin referendum. Orice plecare de pe alte baze la revizuirea Constituţiei este, după părerea mea, eronată, nedemocratică şi ar situa pe cei care fac gestul revizuirii, fără să ţină cont de actul de suveranitate din noiembrie 2009, deasupra voinţei poporului”, a spus Traian Băsescu.

Șeful statului și-a continuat discursul spunând că: Sunt vorbe mari pe care ne-am obişnuit să le spunem – că reprezentăm poporul, că acţionăm în numele poporului. Este timpul să punem egal între vorbă şi faptă. Procesul de revizuire a Constituţiei, în opinia unui preşedinte al României care a îndeplinit acest mandat mai bine de opt ani, este, în afară de orice dubiu, punctul de pornire este referendumul din noiembrie 2009. Surprinzătoare este iniţiativa Academiei şi pentru că subiectul nu este nou.

Băsescu a insistat cu referendumul din 2009 precizând că revizuirea Constituţiei, dacă se va face pe baza referendumului din 2009, va reprezenta un moment de exprimare a democraţiei în România. 

loading...
1 Comentariu
  1. croicaS spune

    exact acelasi popor a dorit si demisia lui

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata