Breaking news

Băsescu – vizită oficială în Kazahstan

loading...

Traian Băsescu, însoţit de miniştrii Adriean Videanu, Gabriel Oprea şi Teodor Baconschi,  efectuează, începând de azi, o vizită de două zile în Republica Kazahstan, la invitaţia omologului său.

Traian BasescuPrintre obiectivele vizitei, Băsescu a menţionat atragerea ţării eurasiatice în proiecte energetice din care face parte România – proiectul trilateral România-Azerbaijan-Georgia pentru tranzitul de gaze spre Europa, care prevede construirea unui terminal de gaze lichefiate la Constanţa şi proiectul PEOP, al cărui scop este transportul de gaze şi petrol prin România printr-un oleoduct ce va lega portul Constanţa de portul italian, Trieste.

Deasemenea, preşedintele a mai declarat că vor fi semnate acorduri pentru cooperare economică, în Justiţie, pentru protejarea investiţiilor, în turism şi în domeniul statisticii.

Preşedintele va avea întâlniri cu preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi  cu studenţii de la Academia de Administraţie Publică, precum şi întrevederi cu companii din domeniul energiei, ca KazMunaiGaz şi Rominserv Kazahstan.

loading...
1 Comentariu
 1. Ilie Cristian spune

  Romania viselor

  De-o fi el Stefan cel mare,
  De-o fi el un Tepes maine,
  “Baiazid” n-ar da uitare
  Si-ntr-o zi va fi mai bine.

  “Stelele” ne plang pe ganduri,
  Randuri randuri de cadavre,
  Se aduna printre scanduri,
  Se vor stinge candelabre.

  Romania-i prea tacuta,
  Multi ne calca in picioare,
  Nimeni nu ne mai asculta,
  Numai Romania Mare.

  Dar se vede-n departare,
  Oare este el lumina?
  Intunericul dispare
  Cand se flutura cortina.

  E Vadim, deschide-ti poarta!
  Victorios s-antors acasa,
  Si-a propus sa schimbe soarta,
  Roamaniei cea frumoasa.

  Da! sunt eu, Vadim cel Mare,
  V-am adus un steag acasa,
  Acum fluturati-l tare
  Romania e a noastra.

  Traiane, basinosule, poezia aceasta este pentru tine..domnule Baiazid!Cand se vor stinge candelabre?In ziua in care ne vom semna singuri libertatea si dreptul la o noua viata! Si ce spaga ia asta la afacerea de mai sus sebastiane..nu te gandesti?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata