Breaking news

Băsescu, urmărit penal pentru șantaj, însă din cauza imunității, Parchetul a suspendat cercetările

loading...

Parchetul General a început urmărirea penală pe numele lui Băsescu ca urmare a plângerii depuse de senatorul Gabriela Vrânceanu Firea, dar a suspendat cercetările pe motiv că președintele se bucură de imunitate.

basescu - firea - parchetBăsescu a primit o veste proastă de la parchet, chiar în Vinerea Mare, va fi cercetat penal pentru șantaj. Însă, cercetările vor demara doar după ce nu va mai fi Președintele României, întrucât până atunci se bucură de imunitate.

În urma plângerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexată şi sesizarea semnată de mai mulţi parlamentari, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal. În cauză, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal. Prin ordonanţa din 18.04.2014, constatându-se că în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale. S-a apreciat că în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Traian Băsescu s-a ales cu plângere penală pentru că a amenințat-o duminică seară, în direct la Realitatea TV,  pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, membru al comisiei Nana.

Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat duminică, Traian Băsescu la Realitatea TV.

Gabriela Firea a depus miercuri, plângerea penală împotriva lui Băsescu pentru să se simte intimidată și ă de președinte care a vrut astfel să creeze presiuni asupra comisiei Nana.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu m-au vizat în mod expres, deşi din comisia de anchetă fac parte şi alţi parlamentari, din cauza faptului că subsemnata sunt purtătorul de cuvânt al comisiei. Elementul material al infracţiunii de şantaj constă, în speţă, în varianta de a nu face ceva – omisiunea de a adopta un anumit comportament sau de a acţiona într-un anumit fel….Prin ameninţarea făcută de către numitul Traian Băsescu la adresa subsemnatei şi a soţului meu, libertatea morală îmi este afectată, fiindu-mi provocate stări de nelinste şi aflându-mă în permanentă preocupare de ceea ce mi se poate întâmplă, stare ce se resfrânge în mod negativ asupra întregii mele vieţi personale şi profesionale. Traian Băsescu a înţeles să mă ameninţe şi să mă şantajeze, făcând apel la puterea pe care o are de a influenţă anumite aspecte în ceea ce priveşte situaţia soţului meu, încercând pe această cale să mă determine să renunţ la calitatea pe care o am şi să nu mă implic în anchetă desfăşurată de Comisia parlamentară. Având în vedere situaţia expusă, consider că faptele desfăşurate de către numitul Traian Băsescu au vădit caracter infracţional şi reprezintă un pericol social grav, fiind săvârşite cu intenţie. Prin raportare la temerile psihice ce mi-au fost insuflate şi prin atingerea libertăţii de a-mi exercită în mod liber calitatea de membru în comisia Nana, se impune cercetarea penală a sus-numitului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, prevăzută de art. 206 NCP şi a infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 NCP.”, se arată în plângerea penală făcută la adresa lui Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata