Breaking news

Băsescu atacă dur Ungaria și spune că țara vecină este un focar de instabilitate

loading...

Traian Băsescu atacă dur Budapesta susținând că Ungaria este un focar de instabilitate în regiune și că România își asumă misiunea de a pune la punct țara vecină.

basescu atac ungariaDeclarații incendiare făcute luni dimineață de Traian Băsescu la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureșului, cu privire la provocarea lansată de liderul partidului extremist maghiar Jobbik, Vona Gabor.

Băsescu a spus că liderii maghiari au depășit o limită peste care nu se mai poate trece și că Ungaria a devenit un focar de instabilitate în regiune în toate țările care au minoritate maghiară.

”Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Probabil e ultimul an când au putut să o facă atât de relaxat. Ca şef al statului, am vrut să văd până unde se poate merge. Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în regiune politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor”, a spus Băsescu

Președintele Băsescu a mai precizat faptul că România își va asuma misiunea de a pune la punct Ungaria în privința acestor probleme: România îşi va suma leadeship-ul punerii la punct a Budapestei.

Cât privește prezența premierului ungar, Viktor Orban la sfârşitul lunii iulie, la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, Băsescu a spus:  Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat? Nu o să vină Guvernul să-l fluiere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata